Arnold Schwarzenegger: Így spórolok vizet

Arnold Schwarzenegger: Így spórolok vizet

A brentwoodi lakos és egykori kormányzó és új „Celebrity Apprentice” műsorvezető elmagyarázza, miért és hogyan vallja magát fanatikusnak a vízvédelem terén. „A műfű olyan valóságosnak tűnik, hogy a pónim, Whisky még mindig megpróbálja megenni.”

Ez a történet először egy magazin október számában jelent meg. Arnold Schwarzenegger azt állítja, hogy gyermekkora fanatikussá tette a természetvédelem iránt. Nem volt vezetékes vízük, így 200 méterre kellett a vizet leeresztenie egy kútba. „El tudod hinni, hogy ha ezt kell tenned, még ha esik is, egy uncia vizet sem veszítesz el?”

15 éves voltam, mielőtt lezuhanyoztam. A helyi edzőteremben volt, és a víz megfagyott. Szóval soha nem hittem a hosszú zuhanyzásban, és a gyerekeimmel volt egy szabály, hogy ha több mint öt percig bent vannak, elzártam a meleg vizet. Az aszály beköszöntével többet akartam tenni, ezért volt egy stratégiám rövid távú és távoli jövőre egyaránt.

Arnold Schwarzenegger erőteljesen csökkenti a vízfelhasználást

Idén augusztusban több mint 40 százalékkal csökkentettem vízfelhasználásunkat 2013-hoz képest, és szinte mindent, amit tettem, bárki megteheti. Amellett, hogy sokkal kevesebbet öntöztem a pázsitot, és locsolót szereltem fel, a fű nagy százalékát műfüvesre és csempére cseréltem. És ez nem tette tönkre az udvar megjelenését: a műfű olyan igazinak tűnik, hogy a pónim, Whisky még mindig megpróbálja megenni.

Ami a jövőt illeti, láttam, amikor esett az eső, és a vízelvezető rendszerünk ezt a felhasználható vizet egyetlen helyre robbantotta, ahol nincs szükségünk több vízre: az óceánba. Tehát nagy ciszternákat adok hozzá, hogy összegyűjtsem az esővizet, amit az egész államban meg kellene tennünk, hogy öntözzük a pázsitomat. A helyi és állami önkormányzatoknak el kellene kezdeniük a hosszú távú infrastruktúra kiépítését, az esőgyűjtő ciszternáktól a sokkal nagyobb víztároló projektekig, hogy nedves éveinkben vizet tárolhassunk az elkerülhetetlen száraz évekre. De a beszéd olcsó, ezért a saját házamban sétálok.

Kapcsolódó bejegyzések