Vuelta Espana kerékpárverseny

Vuelta Espana kerékpárverseny

A Vuelta espana kerékpárversenyen Fabio Jakobsen különleges 25. születésnapi ajándékot adott magának azzal, hogy, megnyerte a hektikus sprintet Santa Cruz de Bezanában, hogy megszerezze harmadik győzelmét az idei versenyen.

A Deceuninck-Quickstep csapata vette át az irányítást az országúti kerékpár verseny utolsó két kilométeren. Jakobsen elvesztette csapattársa segítségét, de rendelkezett a sprintkészséggel, hogy megvédje pozícióját az élboly közelében a döntő kilométeren.

Matteo Trentin megpróbálta kihívni őt, de meg kellett elégednie a harmadik hellyel, míg Jordi Meeus a második lett. Michael Matthews a negyedik helyen ért célba.

A születésnap mindig jó nap, de túl vagyok ezen a győzelemen – mondta Jakobsen, dicsérve Deceuninck-Quickstep csapattársai teljesítményét.

Páratlan Christian Eiking (Intermarché-Wanty-Gobert) biztonságosan ért célba a pelotonban, hogy még egy napig megőrizze az összesített versenyelőnyt, így bejutott az asztúriai hegyekbe és a szerdai hegyi célba a Lago di Covadonga-n.

A norvég 54 másodperccel vezet Guillaume Martin (Cofidis) előtt, Primož Roglič összesítésben a harmadik 1: 36 -nál, Enric Mas (Movistar) pedig legközelebbi riválisa 2: 011 -nél.

Vuelta 16. szakasza

A 2021 -es Vuelta a España 16. szakaszát a sprinterek utolsó lehetőségeként írták le az utolsó hegyi szakasz előtt, de a 180 km -es út Laredótól Santa Cruz de Bezana -ig soha nem volt könnyű nap a gyors férfiak és csapattársaik számára. belföldi kantabriai dombok, amelyek terepet kínálnak az elszakadáshoz és más támadásokhoz.

A versenyzők a Vuelta espana második pihenőnapjának élvezése után megnyugodtak a tengerre néző rajtnál, de a feszültség hamarosan megjelent a pelotonban egy korai baleset miatt, amely Enric Mas (Movistar) és Guillaume Martin (Cofidis) volt. mások lemennek.

A zűrzavarban a korai szünet Stan Dewulf (AG2R-Citroën), Mikel Bizkarra (Euskaltel-Euskadi), Dimitri Claeys (Qhubeka NextHash), Quinn Simmons (Trek-Segafredo) és Jetse Bol tisztázásával alakult ki.

A szakasz a kezdő 80 kilométeren stabilizálódott, a Team DSM, a Groupama-FDJ és a Deceuninck-QuickStep vezette az üldözést, így a verseny vezetője, Odd Christian Eiking és Intermarché-Wanty-Gobert csapattársai egy nap szabadságot kaptak elöl és a kerekekben.

A támadók együtt dolgoztak, elhatározták, hogy élnek a lehetőséggel, de előnyük ritkán haladta meg a 2: 00 -t, a sprintcsapat macska és egér játékával.

Korai baleset a Vuelta espana versenyen

Középfázisban a korai baleset hatása teljes mértékben feltűnt a Vuelta espana versenyen, amikor Ciccone fájdalmasan és könnyezve hagyta abba, miután a jobb térdébe vágott lánckerék. Nem sokkal ezután Rudy Molard (Groupama-FDJ) is visszavonult sérülései miatt, és Sep Vanmarcke is.

A peloton irányítása véget ért az egynapos, minősített hegymenet után, a 3. kategóriás Alto de Hijas 80 kilométeres távlal. Harm Vanhoucke és Lotto Soudal csapattársa, Maxim Van Gils megtámadta az emelkedőt, hogy átmenjen a szünetre. Vanhoucke átlépett egy hatlovas lépést, és volt egy olyan érzés, hogy újabb támadások jönnek. A szünet 1: 20-ra vezetett, de előnyük elolvadt a spanyol nap alatt, amikor az Egyesült Arab Emírségek csapata az Emirátusok felgyorsította a tempót egy második, kategorizálatlan emelkedőn, hogy megsértse sprint riválisát. Sikerült, Jakobsen is eltávolodott.

A gyorsaság és az agresszió növekedése szintén a szünet előnyeibe vágott, és mindössze 30 másodpercre csökkent 50 km -rel a vége előtt, de a fogás nem sikerült, amikor Jakobsen elkapta a pelotont, és a sprintcsapatok könnyebben összpontosítottak a célra.

A gördülő utak bántották a szakadékot és a pelotont, a késői emelkedők felosztották a hat versenyzőt elöl, és Simmons szenvedte el először a tempót. Dewulf volt az utolsó, aki túlélte, üde lábaival egyedül támadott. Mégsem volt menekvés, mivel először Ineos Grenadiers lovagolt a fronton, hogy megállítsa és megvédje Egan Bernalt és Adam Yates-t, majd a Groupama-FDJ vezeti a sort, hogy felállítsa Arnaud Démare-t a sprintre.

Bora-Hansgrohe átvette az irányítást

Ezt követően Bora-Hansgrohe vette át az irányítást, majd az EF Education-Nippo. De ahogy gyakran előfordul, a Deceuninck-Quick időzítette a legjobban, 1,8 kilométerrel a vége előtt találta el. Késő és mozgalmas volt, de Jakobsent oda helyezték, ahová akarta, és ahol lenni akart.

Amikor Alexander Krieger (Alpecin-Fenix) belevetette magát a vezetésbe Sacha Modolo vezetésére, Jakobsen nyugodt és összeszedett maradt. Trentin a volánján volt, és tökéletesen helyezkedett, de Jakobsen átvette a megfelelő vonalakat a késői kanyarokon, majd pontosan a megfelelő időben nyitotta meg sprintjét.

Egy évvel ezelőtt kórházban volt a szörnyű Tour de Pologne sprintbalesete után. Egy évvel később, amikor 25. születésnapját ünnepelte, a holland visszatért oda, ahová tartozott, és megnyerte a Vuelta a España harmadik szakaszát.

Kapcsolódó bejegyzések