Esélyegyenlőség előmozdítása

Esélyegyenlőség előmozdítása

Önkéntes egyesület vagyunk, amelyet 2012-ben alapítottunk az esélyegyenlőség előmozdítása, a nemek közötti különbségek fokozása és a nők elleni erőszak leküzdése érdekében. Célunk a nők megerősítésének, társadalmi, kulturális és gazdasági elismerésének garantálása. Elkötelezettek vagyunk a kultúra és a nemek közötti egyenlőség politikájának népszerűsítése és terjesztése mellett nyilvános kezdeményezések és kulturális események révén; képzést, csoportok és műhelyek vezetését végezzük. Erőszakellenes Központunk bizalmas és anonim körülmények között üdvözlő interjúkat kínál az erőszakban szenvedő vagy elszenvedett nők számára; jogi tanácsadás és érdekképviselet; pszichológiai tanácsadás; orientáció és kíséret az erőszakos helyzetből való kilépés útjára; tanácsadó tanfolyamok; pszicho-pedagógiai támogatás a szülők számára.

Az erőszak nem megoldás

Emilia-Romagna erőszakellenes központjainak koordinációja az eltűnése és Saman Abbas feltételezett emberölése.
Napok óta megvetéssel és fájdalommal hallgattuk az eltűnés és Saman Abbas, egy származási helyű fiatal nő valószínű gyilkosságáról Pakisztáni nő, aki eltűnt Novellarában (RE), miután elutasította a házasságot kényszerítette a család. Saman története nem elszigetelt történet, de olyan sok nő és fiatal lány története, akik naponta egy olyan patriarchális társadalom ellen harcolnak, amely azt hiszi, hogy rendelkezhet vele
testüket és életüket. Ha minden kultúrában és társadalomban a patriarchátus különböző konnotációkat ölthet, a mátrix mindig ott van magát, és mi nagyon jól tudjuk. Sajnos nincs kultúra ingyenes. Ezért határozottan elutasítjuk azok elbeszélését, akik szeretnék elmondani. Ez a történet nyugati és nacionalista értékekre utal
kriminalizálja a migráns közösségeket azáltal, hogy táplálja a rasszizmus formáit. Allo ugyanúgy kínosnak találjuk az ezt jobban kedvelők csendjét a „női kérdés vagy a férfi erőszak” kiaknázása választási kampányt, és ugyanakkor figyelmen kívül hagyja a kettős feltételt sok migráns és második generációs nő által elnyomás; nők és migránsok. A nőknek sem jó a bevándorlás biztonságpolitikája. Emilia-Romagna erőszakellenes központjainak koordinátora naponta összehasonlítjuk a férfi erőszakot túlélő nőkkel. Saman történetéről úgy beszélni, mintha kulturális probléma lenne idegen nem csak az elismerés szempontjából problematikus erőszak terjedését, de megerősíti ezt az „intézményi rasszizmust” amely hajlamos a migránsok és a második generációs nők elszigetelésére az emancipáció / az erőszaktól való felszabadulás útjai még nehezebbek.

Az esélyegyenlőség előmozdítása és az elszigeteltség

Valójában nagyon sok lány, mint Saman, olyan körülmények között találja magátaz elszigeteltség saját közösségeiken belül és kívül, mert általuk elutasított, a befogadó ország által nem ismert és kiutasított saját családjuktól, ha nem ölik meg őket. A kényszerházasság nemi alapú erőszak és az esélyegyenlőség előmozdítása a jogok megsértése az emberek. Ezt hangosan mondjuk, hogy a lányok megtalálják a szövetséges erőszakellenes központok más nőiben és más feministáiban hogy ellensúlyozza és kiirtsa ezt az erőszakot is. Saman története bizonyosan nem egy „más” kultúra története.

Kapcsolódó bejegyzések